Librarium

Librarium

Októberben jön a leendő kult sci-fi

2015. augusztus 23. - winrudi

Igazán jól érezhetik magukat mostanában az egykötetes szerző, Ernest Cline rajongói. A sci-fi könyvmolyok körében egy csapásra kult kötetté vált Ready Player One írójával kapcsolatban ugyanis jobbnál jobb hírek látnak napvilágot. Nem elég, hogy tavasszal kiderült, az izgalmas történetet Steven Spielberg álmodhatja vászonra. Ehhez kapcsolódóan újra kiadja a könyvet az Agave, sőt, most bejelentették: érkezik a szerző következő könyve.

unnamed.jpg

A filmváltozat ugyan csak 2017. december 15-én várható a mozikban, a könyv új kiadása, új borítóval már augusztus 27-én megjelenik. Az utóbbi évek egyik legjobb sci-fijét, sőt, az egyik legjobb könyvét így most azok is elolvashatják, akik az első kiadásról valamiért lemaradtak.

Úgy tűnik, október végén érkezik magyarul Cline második könyve, az Armada. Ez egy ifjúsági sci-fi, a főszereplője egy Zack nevű, 17 éves srác, aki arról álmodozik, hogy egyszer vele is megtörténik az, ami a legkedvesebb sci-fi könyveiben, filmjeiben és számítógépes játékaiban: hogy kamaszkora unalmas, kertvárosi monotóniájából egy nap felrázza egy fantasztikus, világrengető űrbéli kaland. Az egyik ilyen ábrándozás közben teljesül is a vágya: megpillant egy repülő csészealjat. Ami ráadásul megszólalásig hasonlít az Armada nevű videojátékban szereplő ellenséges földönkívüli űrhajóra. Kizárt, hogy tévedjen, mivel Zack történetesen a világ egyik legjobb Armada-játékosa, minden szabad percét ezzel a játékkal tölti.

armada.jpg

Ígéretesnek, hamisítatlan Cline-élménynek tűnik, reménykedjünk, hogy a szerző képes lesz újat mutatni, és nem fullad önismétlésbe, hogy újra ugyanazt a könyvet adja a kezünkbe. A tartalmat olvasva ez a veszély fennáll, de már az első kötet olvasásakor annyira jó írónak tűnt Cline, hogy bízom benne: képes lesz elkerülni ezt a hibát.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr657728764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása