Librarium

Librarium

Könyvet írtál? Add ki!

2015. január 17. - winrudi

Formabontó akciót hirdet január 18. és 25. között a hazai self-publishing kiadó, a Publio. Mindazon írók, akik rendelkeznek kézirattal, de még nem jelent meg művük a kiadónál, egy hétig ingyenesen adhatják ki szerzeményüket a kiadóval. A csomagban a borítótervezés, a tördelés (e-könyvre és nyomtatottra), valamint az értékesítés megkezdése is benne van.

publio.jpeg

A Publio azok számára szeretne lehetőséget biztosítani, akik már rendelkeznek kézirattal, akár már meg is próbálták kiadni művüket, ám nem jutottak be abba 10 százalékba, akikkel a hazai kiadók szerződést kötnek. Számukra kínál lehetőséget a cég azzal, hogy január 18. és 25. között “Új év, Új kaland” címmel akciót hirdet, amiben vállalja, hogy nyomtatott és elektronikus formában is elkészíti a szerzők műveit. Mindazok tehát, akik ebben az egy hétben feltöltik kéziratukat a publio.hu-n, értékesíthető, grafikus által tervezett borítóval ellátott, tördelt nyomtatott és e-könyvet kapnak.

“Az elkészült könyv birtokában az író megmérettetheti művét, árulhatja vagy ingyen terjesztheti azt, hiszen a hazai és nemzetközi könyváruházakból bárki számára hozzáférhetővé válik a mű” - mondja Alcser Norbert, a Publio ügyvezetője, aki hozzáteszi, hogy egy író számára két járható út van. Az egyik, hogy felfigyel rá egy nagy, klasszikus kiadói rendszerben működő kiadó, vagy a saját kezébe veszi a könyve publikálását. A hagyományos kiadói rendszerben értékesített könyveknek több szempontrendszernek kell megfelelniük. Ha például valaki a grönlandi bálnák vonulásáról szeretné megjelentetni 5 éves kutatómunka után elkészített, magas színvonalú művét, de pl. egy hasonló témájú könyv már jelent meg a piacon az elmúlt években, a kiadó visszautasíthatja azt, mert nem termel elég magas profitot. Nem véletlen, hogy csak a beérkezett kéziratok 10 százalékából lesz könyv a hagyományos kiadásban, ráadásul a kiadók ezeknél is nagy százalékot vesznek le az író jutalékából, hogy kockázataikat fedezzék.

A másik út a szerzői kiadás. “A nálunk megjelentetett művek nem feltétlenül amatőr írások, hiszen számtalan okból utasíthatják el a nagy kiadók a szerzőket” - mondja Alcser. Szerinte az íróknak így lehetősége van arra, hogy a nagy kiadók nélkül is eljussanak az olvasókhoz. Az elsőkönyveseknek különösen testhezálló lehet a szerzői kiadás, hiszen a kiadó körül kialakult amatőr írói közösség tagjai nyitottak, véleményezik, segítik és motiválják egymást.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr417081451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babicsek 2015.01.17. 20:23:44

hogy lehet azt írni, hogy ingyen, amikor a legolcsóbb csomag harmic valahány ezer
miért vállal az index valótlan hirdetést

SF (http://stephanieford.gportal.hu/) · http://stephanieford.gportal.hu/ 2015.01.17. 21:02:38

Rengeteg kiadót megkerestem, mikor könyvkiadásra akartam adni a fejem. Mind iszonyú pénzeket kért csak a nyomtatásért, és hol volt még a forgalmazás! A Publio ebből a szempontból a legolcsóbb. Sőt!

Babicsek: igenis van a kiadónál ingyenes kiadás. Magad elkészíted az e-könyv verziót a megadott istrukciók alapján, elkészíted a borítót, feltöltöd és kész is vagy. A kiadó ezek után számtalan könyváruházba felteszi a könyvet. Ha ügyes vagy, a nyomtatott verzióhoz szükséges pdf fájlt is megcsinálhatod, így nyomtatott könyved is lehet ingyen. Igaz, akkor rád hárul a szerkesztés, korrektúra, borítókép készítés is. De a kiadó ilyenkor valóban nem számít fel egyetlen fillért sem.
A harmincvalahány ezer forintos csomag már tartalmaz egy csomó háttérmunkát, marketingelemet. Akinek volt-van pénze, az eddig is igénybe vette. Mi többiek, akiknek nincs, magunk végezzük az összes háttérmunkát.
Az pedig nem elhanyagolható, hogy mekkora jogdíjat kapsz. Bizonyos könyvforgalmazó cégek évente fizetnek, itt akár napi bontásban látod, hol mennyi példány kelt el.

Tehát lehetséges az ingyenes kiadás, nincs itt semmi becsapás, hiszen a saját munkádra nem számítasz fel semmit.

Morrancs 2015.01.18. 17:37:52

Nem látom, melyik ajánlat az akciós ezekből. Nincs kiemelve, nem szerepel a blogban megadott “Új év, Új kaland” kifejezés sehol. Akkor most van akció vagy nincs?

SF (http://stephanieford.gportal.hu/) · http://stephanieford.gportal.hu/ 2015.01.18. 22:59:44

Van akció, most csak első könyves szerzőknek január 18-25-ig. Akit érdekel, email-ben jelentkezzen a kiadónál.
süti beállítások módosítása