Librarium

Librarium

Egy hét múlva Könyvhét

2014. június 03. - winrudi

Bő egy hét múlva, jövő csütörtökön nyit a 85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapok (június 12-16). Az esemény középpontja természetesen ismét a budapesti Vörösmarty tér lesz, de emellett Újbudán és számos vidéki helyszínen, többek között Debrecenben, Kecskeméten, Szegeden, Miskolcon, Székesfehérváron, vagy Szolnokon is lesz hivatalos ünnepi könyvheti program.

unnepi-konyvhet-Vörösmarty.jpg

Az Ünnepi Könyvhét ötletadójának, Supka Gézának az 1927-ben Lillafüreden, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Országos Egyesülete közgyűlésén elhangzott eredeti javaslata szellemében minden évben levelet küldenek a tízezer lakosnál nagyobb települések polgármestereinek, annak érdekében, hogy községük, városuk legszebb közterén, a helyi könyvesekkel, könyvtárosokkal, könyvművelődési alkalmazottakkal együttműködve rendezzenek könyvheti árusítást és programokat. Az elmúlt években sikerült elérni, hogy június elején a fővárosi rendezvényekkel egy időben nyolcvan vidéki településen ünneplik meg a magyar irodalmat és a minőségi magyar könyvkiadást. A Romániai Magyar Könyves Céhhel együttműködve sikerült elérni azt is, hogy hetven év kényszerszünet után végre lehetett magyar ünnepi könyvhét a határon túl. Erdélyben, Kolozsvárott idén már a 4. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét megrendezésére került sor május 29-e  és június 1-je között.

A Vörösmarty téren június 12-én, 16 órakor nyitja meg a Könyvhetet Spiró György, Kossuth-díjas író. A téren dedikál a kortárs magyar irodalmi élet krémje, mások mellett Bíró Szabolcs, Moldova György, Nádasdy Ádám, Erdős Virág, Báger Gusztáv, Závada Pál, Csányi Vilmos, Czeizel Endre, Konrád György, Grecsó Krisztián, Szécsi Noémi, Vavyan Fable, Rakovszky Zsuzsa, Háy János, Benyák Zoltán, Eszterházy Péter, Spiró György, Jókai Anna, Vámos Miklós, Galla Miklós, Bereményi Géza, Csukás István, Ungváry Krisztián, Lackfi János, Kányádi Sándor és még sokan mások. Az esemény mind az öt napján, számos helyszínen rengeteg irodalmi beszélgetés, könyvbemutató és persze dedikálás várja a könyvszerető közönséget. A részletes program az esemény honlapján érhető el. Részvételi szándékunkat molyon is jelezhetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr256264037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása