Librarium

Librarium

Könyveket gyűjt a Petőfi Irodalmi Múzeum

2013. november 23. - winrudi

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) szerint nem lehet elég korán kezdeni az olvasást, és olvasni valót adni a gyerekek kezébe, ezzel csak egyetérteni lehet. A PIM utóbbihoz szeretne hozzájárulni könyvgyűjtő akciójával, melynek keretei között november 18-tól egészen december 16-ig várják a felajánlásokat.

kids-reading-in-library.jpg(forrás: indiabookstore.net)

A múzeum mese- és ifjúsági könyveket egyaránt szívesen fogad, amiket később a rászoruló gyerekekhez, és iskolai könyvtárakhoz juttatnak el a Katolikus Karitász segítségével, a Gyermekek a gyermekekért akció keretein belül. A megunt köteteket a Petőfi Irodalmi Múzeum portáján, (Budapest, V. kerület, Károlyi utca 16.) az arra kijelölt dobozban lehet leadni.

A PIM a gyűjtéshez kapcsolódóan gyerekkarácsonyt is szervez, december 14-én 10-től 18 óráig várják az érdeklődőket. Fél tizenegytől Berg Judit mutatja be új Rumini könyvét, de lesz kézműves foglalkozás, múzeumpedagógiai foglalkozás, meseutca, zenés tárlatvezetés és tombola is. Mindeközben egész nap ifjúsági könyv cserebere is lesz, ahol az otthonról hozott, megunt kötetek helyett lehet másikat választani, ugyanolyan számban. Legfeljebb 10 kötetet lehet vinni a csereberére. Újságot, tankönyvet és képregényt a cserén nem lehet beváltani, de a gyűjtésen ezeket is szívesen fogadják. Az esemény részletes programja ide kattintva érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr475650901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása