Librarium

Librarium

Hétfő éjjel jön az új Harry Potter-sztori

2016. október 20. - winrudi

Biztosan minden Harry Potter-rajongóhoz eljutott a hír, hogy nyáron megjelent a nyolcadik Harry Potter-kötet. Nem klasszikus regényről van szó, hanem egy J.K. Rowling közreműködésével megszületett színdarab (Harry Potter and the Cursed Child) szövegkönyvéről, ami a klasszikus dráma műfajának formai, szerkezeti jellegét követi. Az angolul tudó rajongók tehát már rávethették magukat a történetre, azonban a többieknek sem kell sokat várniuk: október 24-én éjjel magyarul is megjelenik a könyv, a Harry Potter és az elátkozott gyermek.

elatkozott.jpg

A Libri Könyvpalota és az Animus Kiadó szervezésében megrendezésre kerülő nagy Harry Potter-est záróakkordja ugyanis nem más, mint a magyar kiadás árusításának megkezdése lesz, pontban éjfélkor, a kötet ugyanis hivatalosan október 25-én, kedden jelenik meg. A könyvet az a Tóth Tamás Boldizsár fordította, aki az összes Harry Potter regény magyarrá álmodója. 22 órától vele hallhatnak beszélgetést az érdeklődők a fordítás folyamatáról, de emellett filmvetítés, kvíz- és nyereményjátékok, valamint felolvasás is lesz. További információ a kiadó honlapján és a facebook eseménynél található.

hplibri.jpg

A könyvet egyébként vegyes érzelmekkel fogadta a közönség, a legnagyobb rajongók némelyike is fanyalogva dobta sarokba a kötetet, ki a forma, ki a tartalom miatt. Meg kell mondjam, én nem tartozom közéjük, ugyanis faltam az új könyvet, és bár elismerem, hogy vannak hibái, ezek mégis eltörpültek a szememben. Vállalom, hogy csúnyán elfogult vagyok, de ez már csak így van, ha rólam és valamilyen Harry Potter és/vagy J.K. Rowling vonatkozású történetről van szó.

J.K. Rowling - Jack Thorne - John Tiffany: Harry Potter és az elátkozott gyermek
320 oldal
Animus Kiadó, 2016.
Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
Eredeti cím: Harry Potter and the Cursed Child

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr311823811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása