Librarium

Librarium

Már júliusban új Scalzi

2013. április 12. - winrudi

John Scalzi nagy sikerű sci-fi sorozata, melyből eddig magyarul az első két rész, a Vének háborúja és a Szellemhadtest jelent meg, az eredetileg befejezőnek tervezett ötödik kötet megjelenése után folytatódik, jövőre érkezik a hatodik rész; a harmadikat pedig már júliusban magyarul olvashatjuk.

A héten az utolsónak tervezett ötödik résszel lezárult John Scalzi The Human Division című regényének az epizodikus közlése. A szerző még aznap hírt adott Whatever című blogjában arról, hogy a kísérlet hatalmas sikerrel zárult.

humandiv_blog1.jpg

A regény a Vének háborúja-univerzum ötödik kötete volt, melyet a Tor kiadó érdekes módon adott ki: január 15-étől kezdődően tizenhárom héten át minden kedden megvásárolhatóvá tettek egy fejezetet 99 centért, vagyis az olvasók körülbelül úgy olvashatták a könyvet, mintha egy televíziós sorozatot néztek volna. Nem ez a kiadó volt az első, aki ilyen megoldással próbálkozott, viszont állítólag ez volt az első alkalom, hogy a terv mindent elsöprő sikerrel végződött, ez pedig akár az elektronikus könyvkiadás egy egészen új vonulatát indíthatja el.

Aminek pedig a szerző magyar rajongói talán ennél is jobban örülnek az nem más, mint hogy a harmadik kötetet nem csak hogy idén, de alig három hónap múlva, már júliusban a magyar könyvesboltok polcaira helyezi az Agave, Az utolsó gyarmat címmel.

last_colony.jpg

Az utolsó gyarmat a sorozat cselekményének fonalát néhány évvel a második rész után veszi fel, főszereplője pedig ismét John Perry és Jane Sagan, akik immár a harctól visszavonultan élnek egy kolónián, Huckleberryn. Perry a kolónia vezetője, aki földet művel, helyi vitákat dönt el és fogadott lányát nevelgeti; egészen addig, amíg el nem küldik őket egy új kolónia megalapítására, csak éppen „elfelejtik” közölni velük: az emberek ellen szövetkező Konklávé megtiltotta az új kolóniák felállítását a hozzájuk nem csatlakozott fajoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr655218054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása