Librarium

Librarium

Könyvfesztivál - 2012.

2012. április 17. - winrudi

Immár tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison, április 19-től 22-ig. Tavaly az Európai Unió országai és egy-egy írójuk volt a díszvendég, idén sem egy ország, hanem együttesen a skandináv államok, így Dánia, Norvégia, Svédország, Izland és a hozzájuk csatlakozó Finnország kap kitüntetett figyelmet. A díszvendég író az olasz Claudio Magris lesz.

konyvfesztival_logo.jpgÁprilis 19-én Cervantes és Shakespeare halálának április 23-i évfordulójáról való megemlékezés jegyében nyitják meg a fesztivált. A nyitónapon kilátogató hölgyek egy szál vörös rózsát kapnak. A könyvfesztiválra 300 új kötet jelenik meg és várhatóan 350 program színesíti majd a rendezvényt. Az északi díszvendég-stand mellett sok könyvvel érkezik majd Románia, Oroszország, Szaúd-Arábia, Kína, Spanyolország, Szlovákia, Olaszország, Brazília és Németország is.

A vásár résztvevőiről és programjáról különszámmal jelentkezik a Népszabadság, a Heti Válasz, az Élet és Irodalom, valamint a magyar Lettre International is. Az Új Könyvpiaccal együttműködve nyomtatott formában és online is közreadják majd a könyvfesztiválra megjelenő új könyvek katalógusát, és a könyves standokon figyelemfelkeltő könyvjelzővel külön is megjelölik az újdonságokat. A könyvfesztiválon szavazhatnak a látogatók a Szép Magyar Könyv Verseny közönségdíjára, amelyet az Ünnepi Könyvhét nyitónapján, június 7-én adnak át.

A szép számú külföldi író között ott lesz a dán Janne Teller is, valamint sok magyar szerző is dedikál, köztük Jókai Anna, Lackfi János, Papp Sándor Zsigmond, Benedek Szabolcs, Dr. Csernus Imre, Havas Henrik, Müller Péter, Raffay Ernő, Csoóri Sándor, Böjte Csaba, Galla Miklós, Süveges Gergő, Vámos Miklós, Dolák-Saly Róbert és M. Kiss Sándor is.

További információ a könyvfesztivál honlapján érhető el, magyar és angol nyelven.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr364456369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása