Librarium

Librarium

A hétvégén ismét Könyvfesztivál

2014. április 23. - winrudi

Április 24. és 27. között huszonegyedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Millenárison. Az esemény díszvendége Törökország lesz, aki idén a Budapest Nagydíjat kapja pedig nem más, mint Sofi Oksanen finn írónő, aki szombaton két alkalommal is dedikál. Emellett dedikálásokkal, könyvbemutatókkal és pódiumbeszélgetésekkel várják a könyveket szerető közönséget. A belépőjegy ára 500Ft, amely a standoknál levásárolható.

konyvfesztival_wikipedia_vadaro-bp01_1.jpg

Április 24-én, csütörtökön 15 órakor dr. Navracsis Tibor, miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitja meg a fesztivált, köszöntőt mond Ömer Çelik, török kulturális- és turisztikai miniszter is. 16 órától Winkler Nóra beszélget Sofi Oksanennel, aki 17 órakor átveszi a Budapest Nagydíjat Tarlós István főpolgármestertől, és Kocsis András Sándortól, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnökétől. Laudációt mond Tóth Krisztina.

Április 25-én, pénteken 12 órától 25 év vasfüggöny nélkül címmel beszélget Sofi Oksanen, Konrád György, Norman Manea, Ana Margarida de Carvalho, Daniel Banulescu, Háy János és David Zabranský. 12:30-tól mutatják be Aung San Suu Kyi, Nobel-békedíjas burmai politikus Levelek Burmából című könyvét, az eseményen részt vesz Németh Zsolt parlamenti államtitkár, John Shattuck, a CEU rektora, és Tint Tint Lwin, Magyarország mianmari kijelölt tiszteletbeli konzulja. 13 órától a sajtó képviselőinek tart sajtótájékoztatót Sofi Oksanen. Április 25-én dedikál többek között Báger Gusztáv, Gereben Ágnes, Bagdy Emőke, Veiszer Alinda és Kukorelly Endre.

sofi_oksanen_anna1.jpgSofi Oksanen

Április 26-án, szombaton 10:30-tól Anne Applebaum történész mutatja be új könyvét, a Vasfüggönyt, a szerző Ungváry Krisztiánnal beszélget. Szombaton dedikál Böjte Csaba, Daniel Banulescu, Benedek Szabolcs, Sofi Oksanen, Eszterházy Péter, Bereményi Géza, Kányádi Sándor, Kleinheincz Csilla, Spiró György, Dr. Csernus Imre, Prof. dr. Czeizel Endre, Háy János, Ungváry Krisztián, Hozleiter Fanny Mosolyka.

Április 27-én, vasárnap 14 órától adja át a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete (MKKE) Az Év Kiadója, az Év Vidéki és az Év Fővárosi Könyvesboltja, valamint Az Év Hangoskönyves Hangja díjakat. Többek között dedikál Erdős Virág, Gerlóczy Márton, Csukás István, Konrád György, Charles Gati, Tóth Krisztina, Böszörményi Gyula, Szécsi Noémi, Fehér Béla, Nyáry Krisztián, Lackfi János és Parti Nagy Lajos.

További információk az esemény honlapján: http://www.konyvfesztival.com/.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr446071638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása