Librarium

Librarium

A költészet napja - 2014.

2014. április 11. - winrudi

Ismét eljött a nap, április 11., József Attila és Márai Sándor születésnapja, amikor is 1964 óta ünnepeljük a magyar költészetet, a verseket, a költőket. Sajnos manapság sokan könyvet sem vesznek a kezükbe, mert "nincs rá idejük", nem is beszélve a verseskötetekről, úgyhogy ez egy remek alkalom, hogy mindenki elolvasson legalább egy verset, ezzel is életben tartva a magyar költészet kincseit. Nem több két percnél, megéri.

J.A_portre.jpgJózsef Attila (forrás: eportfolio)

szuletes1.jpg
szuletes2.jpgA Születésnapomra kézirata (forrás: szalok.hu)

iroasztal.jpgJózsef Attila íróasztala (forrás: szalok.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr776015135

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Marhák hazánkban is szentek 2014.04.12. 14:23:56

 Az egyik gondolatom, mondásom a számos közül tényleg szállóigévé vállt napjainkra. Elképzelhető, hogy több is van, csak nem tudok még róla. Kérem ha találkoztok ilyennel jelezzétek.            

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McKinney 2014.04.12. 18:03:22

Enélkül a vers nélkül már ötven évvel ezelőtt se tudta volna a kutya se, hogy ki a f.sz is volt az a Horger Antal, asszem jobban is járt volna :)
jó tanulság lehetne a mai magas pozícióban ülő nagypofájú nímandoknak, már ha lenne eszük felfogni

58múltam 2014.04.12. 19:30:21

@McKinney: A világ nem ilyen egyszerű. Holger Antal megérdemelten nagyhírű tudós volt, aki olvasta J. A. versét ("ha kell, embert is ölök"), és úgy gondolta, ne tanítson a középiskolákban olyan, akinek ezek a gondolatai. Ma J. A. munkássága letisztult, költői zsenije megkérdőjelezhetetlen, de életében nem volt ennyire egyértelmű. Senki se tudhatja, lett volna-e belőle középiskolai magyartanár, s ha igen, milyen.
Nekem a kedvenc költőm.

9,

McKinney 2014.04.12. 19:49:13

Éppen ez az érdekes, hogy ahogy mondod elismert tudós volt, de JA nélkül ma senki se ismerné.
Azonkívül nem éppen pozitív attitűd hogy istent játszott, hogy ő dönthei el hogy ki tanítson és ki ne. Kicsit a mostani kurzusra emlékeztető arrogancia.
süti beállítások módosítása