Librarium

Librarium

Pózolj könyvvel!

2014. március 23. - winrudi

A kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár dolgozói úgy gondolták, hogy valamilyen ötletes, újszerű és figyelemfelkeltő módon népszerűsítenék saját állományukat, ezen keresztül pedig természetesen a könyveket és az olvasást magát, ezért kreatív fotókat készítettek magukról és egy-egy könyvről, a képek pedig az internet segítségével világhírűvé tették a könyvtárosokat.

taxikoma.jpg

A sleeveface nem új keletű, hanem létező irányzat: a sleeve (borító) és a face (arc) szavak egyesítéséből született, és lényegében olyan önarcképeket jelent, melyeken az alkotók saját fejüket lemezborítók vagy magazinok címlapjainak arcaival helyettesítik. Könyvekkel viszonylag ritkán készítenek ilyeneket, a kaposvári könyvtárosok azonban azzal is újat adtak a dologhoz, hogy saját, rövid, kedvcsináló értékelésekkel, ajánlókkal látták el a képeket, az adott kötet elolvasására buzdítva az embereket.

rémhangosan.jpg

picasso.jpg

woody.jpg

bűbájosmary.jpg

A könyvtárosok fotóin Jonathan Safran Foer, Szabó Győző, Kálmán Olga kötetei mellett különféle ismeretterjesztő művek is felbukkannak, valamint egy sor DVD is, mint a Fehér pokol, az Amerikai pszicho, a Fifti-fifti, a Vaslady, vagy a Volver.

kálmánolga.jpg

modigliani.jpg

harcosszíve.jpg

esküvőskönyv.jpg

Az összes elkészült fotó a könyvtár facebook oldalán érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr105874931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jimbo75 2014.03.24. 10:01:58

Annyira újszerű, hogy már vagy 2 éve futnak az ilyen fotók a neten....
süti beállítások módosítása