Librarium

Librarium

Hallgass, nézz, alakíts könyvet!

2014. március 07. - winrudi

Az afgán származású amerikai író, Khaled Hosseini legújabb regénye, az És a hegyek visszhangozzák most Kanadában is megjelenik, a kiadáshoz pedig egy egészen egyedi, interaktív segédletet készített a kötet kiadója, a Penguin Books, kiteljesítve ezzel a regény nyújtotta olvasmányélményt.

penguinmedium_Echo2.png
Hosseini zseniális regénye, az És a hegyek visszhangozzák több szereplő nézőpontján át tárja elénk Afganisztán közelmúltját, a kötet lapjain összefonódik egyes családok és az egész ország történelme, ahogyan az emigráció, a hazatérés, a viszonzatlan szerelem, a testvéri szeretet különféle aspektusai és problémái is felvetődnek.

A könyvhöz készített Echo Project nevű interaktív kampány lényege, hogy az olvasó a kiadás mind a 402 oldalához kap valamit: fényképet, térképet, felolvasott szakaszt, fogalommagyarázatot, animációt, rövid történelmi adatot, a hagyományos afgán tea receptjét vagy éppen videót. Korabeli fotóktól kezdve, ötvenes évekbeli afgán idegenforgalmi reklámon keresztül egészen a szerző által felolvasott szövegrészekig terjed a skála.

penguinEchoScreen2.jpg

Az egész projekt interaktív, a látogató döntheti el, hogy oldalak, fejezetek, közreműködő személyek (a szerző mellett híres kanadaiak és rajongók is részt vettek a kampányban), vagy éppen az anyagok típusa (videó, hangfájl, interaktív, egyéb) alapján szeretne nézelődni. Elindíthatunk, megállíthatunk, kattinthatunk, mozgathatunk mindent, szerves részét alkotva ezzel a projektnek.

penguinEchoScreen6.jpg

Nagyon ötletes, hasznos és szórakoztató a honlap, természetesen nem árt hozzá a megfelelő angol tudás, de cserébe hallhatjuk Khaled Hosseinit, ahogyan amerikai, de nyomokban afgán hatásokat is magán viselő akcentusával, mély és szuggesztív hangján felolvassa a könyv elejének meséjét, főszerepben a Divvel. A projekt nem csak az adott kötet hatékony reklámozásához, de talán egy kicsit az olvasás népszerűsítéséhez is hozzájárulhat, egészen új élményként bemutatva azt. Kár, hogy egyelőre ilyesmi magyarul nem elérhető, de örüljünk, hogy egyáltalán van.

Bemutatkozik az Echo Project

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr975847323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása