Librarium

Librarium

Ősszel jön magyarul a Hitler-sikerkönyv

2013. augusztus 17. - winrudi

Az idei ősz könyves téren több ígéretes megjelenést is hoz majd, ezek közül is kiemelkedik azonban Timur Vermes elsőkötetes német szerző könyve, a Nézd ki van itt, ami a Libri Kiadó gondozásában várhatóan szeptember 9-én kerül a hazai boltokba.

nézdkivanitt.jpg

Timur Vermes (1967-) Nürnbergben született, édesapja az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése után emigrált külföldre. Vermes a középiskola után Erlangenben történelmet és politológiát hallgatott. Ezt követően müncheni és kölni újságoknak, valamint különböző magazinoknak írt. 2007 óta szellemíróként is tevékenykedett. 2012-ben jelent meg első regénye Er ist wieder címmel, mely óriási sikert aratott Németországban, népszerűsége azóta is töretlen: 27 nyelvre fordították le, hangoskönyv is készült belőle.

A magyarul Nézd ki van itt címmel megjelenő könyv 2011 Berlinében játszódik, ahol egy üres telken tér magához egy középkorú, alacsony, bajszos, katonaruhás férfi: Adolf Hitler. Körbenézve furcsaságokkal találja szembe magát: török vendégmunkásokkal, egy női kancellárral és demokráciával. Az új világban gyorsan megtalálja a helyét, és a televíziónál talál munkát.

A kötethez remek könyvtrailer is készült:

Vermes szatírája a hírek szerint egyszerre megnevettet és elborzaszt: a komikus figura mellett kiábrándító, hogy a jelen demokrácia médiájában milyen könnyen megtalálja a helyét a diktátor; abban a demokráciában, ahol a közéletet demagógia, nézettségi adatok hajhászása és manipuláció hatja át. Az eredeti minimalista és telitalálat borítót megtartó, 420 oldalas, keménytáblás kiadás várhatóan szeptember 9-én kerül a magyar könyvesboltokba.

Timur Vermes: Nézd ki van itt
420 oldal
Agave Könyvek, 2013. szeptember 9.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr625464253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása