Librarium

Librarium

Digitális metrókönyvtár Bukarestben

2012. november 02. - winrudi

A Vodafone Romania és a Humanitas kiadó együttműködésének gyümölcseként október hónapra sikerült a Piața Victoriei (M2) bukaresti metróállomást digitális könyvtárrá alakítani, ahol több tíz könyv- és hangoskönyvrészlet, valamint egy teljes regény is elérhető volt a metrózók számára.

A metróállomás falait padlótól plafonig óriási, könyvespolcokat és könyvek százait imitáló plakátokkal fedték be. A földalatti közlekedést választó bukaresti polgárok azonban nem csak lélekben érezhették magukat egy könyvtár falai között, hiszen a kétdimenziós polcokon sorakozó kötetek gerincein QR-kódokat helyeztek el, ezeket pedig az okostelefonokkal beszkennelve máris magukhoz vehették a könyveket az érdeklődők.

Digital-library-in-Bucharest-underground-1.jpg

Digital-library-in-Bucharest-underground-2.jpg

A kód beolvasása egy a Humanitas által üzemeltetett oldalra, a Vodafone Digitális Könyvtárba vezetett. Az érdeklődök itt 49 epub vagy pdf formátumú e-könyvrészlet, és 10 hangoskönyvrészlet között válogathattak, sőt egy teljes regény is elérhető volt a rendszerben, mégpedig Mateiu I. Caragiale (1885-1936) román költő, író 1930-as krimije, a Sub pecetea tainei (Under the seal of mystery - A titok pecsétje alatt). A részletek letöltése után lehetőség nyílt bármelyik kiadvány teljes verziójának e-könyves formában történő megvásárlására is, a Humanitas oldalán. Az e-könyvtár telefonszolgáltatótól függetlenül, mindenki számára elérhető volt.

Digital-library-in-Bucharest-underground-4.jpg

Digital-library-in-Bucharest-underground-6.jpg

A digitális könyvtár a Vodafone idén májusban indult új kommunikációs kampányának részeként október 31-ig volt látogatható.

Képek: ebookfriendly.com

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr434885537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amidazophen 2012.11.02. 21:55:28

Na, ezt sem a Vitézy gyerkőc találta ki! Különben meg Bukarestben csendesebbek és jobbak a metrók, mint idehaza.

ergerberger 2012.11.02. 22:09:31

Hűűűhaa!
Több TÍZ részlet és EGY teljes regény?
Eszem-faszom megmerevedik!
Elképesztő nagyvonalúság a Vodafontól!

Na ha ettől nem kezd hirtelen olvasni a sok szőröstalpú medvetáncoltató, akkor semmitől!
süti beállítások módosítása