Librarium

Librarium

Elveszni a sorok között

2012. augusztus 21. - winrudi

Az olvasás azon szerelmeseinek, akik modern Thészeuszként arra vágynak, hogy egy labirintusban bolyongjanak, most egy igazán különleges élményben lehet része, hiszen könyvfalak között róhatják a métereket. Mindehhez a következő öt napban London felé kell járniuk, de a belépéshez nem kell pénz, ez az egyedi kiállítás ingyenes. Egyre figyeljünk, Ariadnénak ne felejtsünk el szólni: hozza magával a fonalat!

amazeme03.jpg

A két brazil művész, Marcos Saboya és Gualter Pupo által tervezett aMAZEme nevű installáció július 31. és augusztus 26. között látható ingyen a londoni Southbank Centre-ben. Egy hasonló labirintust korábban már Rio de Janeiroban is felépítettek, de a londoni sokkal nagyobb, felállításához 250 000 új és használt kötetet használtak fel. Az építmény eredetileg a neves argentin író, Jorge Luis Borges ötlete volt, éppen ezért a labirintus alakja az ő ujjlenyomatának vonalát követi.

amazeme-1.jpg

amazeme.jpg

Az óriási ujjlenyomatot 50 önkéntes négy napig építette. Az installáció 500 négyzetméteren terül el, legmagasabb pontja eléri a két és fél métert. 150 ezer könyvet az Oxfam adott kölcsön, ezeket később jótékonysági bevételek előteremtésére szánják majd, a maradék 100 ezret pedig brit kiadók ajándékozták a kiállításnak.

Akinek nem kínálkozik lehetősége, hogy a helyszínen nézelődjön, ezen a videón gyorsítva megnézheti, hogyan épült fel a labirintus:

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr184724305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása