Librarium

Librarium

Süveges Gergő: Apaszem

2012. június 07. - winrudi

A médiaszemélyiség (ez esetben minden pejoratív értelmű jelentéstől mentes megnevezés) új könyve az Apa-kép-írást követi. Az említett könyvben feleségével közös három gyermekükkel kapcsolatos történeteket  ismerhetünk meg, az Apaszemben pedig immár négyre emelkedett a Süveges-gyerekek száma.

süveges.jpgSüveges Gergő tévés, rádiós műsorvezető. Elsőként a 2010-es országgyűlési választások műsorában vált  számomra szimpatikussá, majd egy baráti beszélgetés során megtudtam, hogy teológiát végzett és négy gyermek édesapja: ez tovább árnyalta a róla kialakult képet.

Aztán az Apaszem sem okozott csalódást. Az első kötetet sajnos nem olvastam, de a könyv így is teljes mértékben élvezhető volt, sőt. A kötet lapjait olvasva egy erkölcsös, vallásos, vidám és optimista apuka képe rajzolódik ki előttünk, aki egész egyszerűen oda van a gyerekeiért, pont úgy, ahogyan az természetes.

A könyv hosszabb-rövidebb, általában néhány oldalas történeteket tartalmaz, címmel, előzetesként rövid tanulságkifejtéssel és Szűcs Édua a témákhoz tökéletesen illő, egyszerű és végtelenül vidám rajzaival. Süveges remek íráskészséggel rendelkezik, történetei élvezetes olvasmányok, olvastatják magukat. A könyv apája nyitottsággal, derűlátással és egy óriási adag ironiával közelít gyermekei és saját maga felé is.

Ennek eredménye egy nagyon vicces, olvasmányos, tanulságos és kedves kötet, melynek olvasását jó szívvel mindenkinek csak ajánlani tudom. Sokat taníthat és hasznosnak bizonyulahat az olvasó számára legyen bár, apuka, anyuka, nagypapa, nagymama vagy gyermektelen egyedülálló. Aki szereti a gyerekeket azért fogja imádni a könyvet, aki eddig esetleg viszonylagos lenézéssel viszonyult a nagy család, és főleg annak felnőtt tagjai felé, az pedig talán megtanul megértéssel és tisztelettel közeledni eme becsülendő embertípus felé.

A kötetet köszönöm a Helikon Kiadónak!

10/10

Süveges Gergő: Apaszem
268 oldal
Helikon Kiadó, 2012.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr184572677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása