Librarium

Librarium

Könyvhéten jártam

2011. június 07. - winrudi

Igaz, hogy onnan jöttem, de nem létező mesterségemnek értelemszerűen címere sincs. Most pedig annak, aki még e szörnyű kezdés után is folytatja az olvasást, kissé értelmesebben összefoglalva: a könyvhéten jártam, ahol azelőtt még sohasem és bár eláztam, számos aláírással és két új könyvvel gazdagodtam ingyen. Így hát: megérte. 

Az elmúlt napok trópusi időjárásának általánossá vált óránkénti záporai közül az egyik engem is megtisztelt abban a pillanatban amikor vasárnap kora délután elindultam a belvárosba, a 82. Ünnepi Könyvhét fő helyszínére, a Vörösmarty térre. 

Ennek eredményeképpen sikerült három órát tocsogóssá ázott lábbeliben eltöltenem, de a könyvek felett szerencsére már sütött a Nap. Egyik barátommal a Deák téren találkozván együtt vetettük magunkat a Könyvhét – eleinte kissé szerény – forgatagába. Idővel aztán besűrűsödött a tömeg. 

Időközben elázásom után rögzítettem, hogy pénzt sikeresen nem hoztam magammal, így legalább a vásárlást kénytelen voltam mellőzni a remek akciók és kedvezmények ellenére is. Így is két könyvvel többet vittem haza, mint amennyivel betértem a térre: egyik szerzeményem Az ügynök, Werner Stiller tollából, – a német szerző később dedikálta is a példányomat – amit a Nyitott Könyvműhely Facebook-os játékán nyertem előzőleg (Köszönöm!); a másik pedig Az év versei 2007 antológia, amit a Magyar Naplótól kaptam, oldaluk „lájkolásáért” cserébe (Köszönöm!). 

A kötetek átvétele után aláírásgyűjtésbe kezdtem, ha nem is petícióra, hanem könyvekbe. Megszereztem a kézjegyét M. Kiss Sándor tanár úrnak, Kovács András Péternek, Ugron Zsolnának, Lackfi Jánosnak, Pierrotnak, Szélesi Sándornak, Jókai Annának és a már említett Werner Stillernek. 

Jókai Annától saját könyvem nem lévén a határidőnaplómba kértem szignót, meg is jegyezte: ígérjem meg, máskor azért olvasok is valamit… biztosítottam, hogy ez most sem történt másként, de könyvtári könyvbe azért mégsem kérhetek aláírást. 

Nem túl hosszú, ám tartalmas kint tartózkodásom után hazafelé vettem az irányt. Két új könyvvel, fáradtabb vállal, szárazabb lábbal és az elhatározással: ezentúl minden évben visszatérek majd.

(fotó: hirado.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr462964575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I.z.o.l.d.a. 2011.06.08. 13:34:00

Ahhoz képest, hogy nem volt pénzed mégis több könyvet vittél haza, mint én, akinek meg volt :).
Ha nem lennénk ennyire "zsugoriak" és nem csak legyintenénk ("csak 20% a kedvezmény? Jézus :S"), akkor talán több könyvünk is lehetne, bár bevallom, hogy nem is vagyunk olyan rosszak a "Hogyan szerezzünk be egy csomó drága könyvet ingyen vagy max. 500 forintért" dologban xD.
DE még mindig van mit tanulnom tőled, Mester :D

Mindenesetre a sztárfotóidat Jókai Annával (mert ugye én csináltam olyanokat :P) elküldöm majd, csak szólj!

Ezennel ÉN IS köszönöm a Magyar Naplónak becses kötetemet :).

Végül: jövőre majd emlékeztess, hogy ne felejtsek el szólni neked, hogy ne zárt cipőben gyere, mert borzasztó dolog, ha elázol benne :P. Remélem, hogy jól vagy :).
süti beállítások módosítása