Librarium

Librarium

Olvasni jó!

2011. május 14. - winrudi

Hirdeti a karszalag, amit tegnap 581 lelkes olvasó kapott a csuklójára. Mármint, hogy olvasni jó. Tegnap délután egy órakor, hagyományteremtő eseményként rendezték meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szervezésében az olvasási rekordkísérletet, amit később újra és újra szeretnének majd megdönteni.

Az esemény moderátora, Lévai Balázs; miután Pokorni Lia színésznőtől és Grecsó Krisztián írótól is megtudta, hogy milyen könyvet hoztak magukkal, kiadta a "parancsot": olvasásra fel! Majd a több száz résztvevő egyszerre kezdett felolvasni magával hozott kedvenc, vagy éppen olvasott könyvéből, majd negyed órán keresztül.

Különös de nagyon felemelő élmény volt ezt a halk morajlást hallgatni, miközben a könyvből fel-fel pillantva derűsen könyveltem el a járókelők és a turisták értetlen, érdeklődő de mindenképpen vidám arckifejezéseit. Nagyon vegyes volt a résztvevők tömege, voltak itt egyetemisták, nyugdíjasok, gimnazisták és egészen fiatal könyvolvasók is; egy közös volt mindannyiukban: az olvasás szeretete.

Igen nagy médiafigyelem övezte a megmozdulást, több televíziós kamerát és rengeteg fotóst lehetett felfedezni a felolvasók erdejében. Ők is eljöttek, hogy hírül vigyék: olvasni jó!

A mindennapi.hu videója az eseményről:

A képek forrása a Bogart-photo: bogart-photo.blogspot.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr972902642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása