Librarium

Librarium

Tömegek várták Franzent a könyvfesztiválon

2015. április 25. - winrudi

Igazán sűrű napja volt ma Jonathan Franzennek, a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendég írójának. A szerző még csak két napja van hazánkban, de eddig sem pihent: csütörtökön pódiumbeszélgetésen vett részt, és átvette a Budapest Nagydíjat, sőt, azóta egy a sajtótájékoztatót is tartott újságíróknak. Ma azonban egy újabb beszélgetés, és egy többórás dedikálás várt még rá, utóbbin őrületesen nagy volt az érdeklődés.

wp_000198.jpgBeszélgetés a Millenáris Teátrumban

Délelőtt 11-től a tervezett fél egy helyett csak nagyjából délig tartott legújabb kötetének, az önéletrajzi Diszkomfortzónának a bemutatója, amit a nagy érdeklődésre való tekintettel a Millenáris Teátrumban tartott az Európa Kiadó. A döntést a megjelenő tömeg igazolta, a több száz férőhelyes teremben sem jutott minden érdeklődőnek ülőhely. A szerzőt Veiszer Alinda faggatta új kötetéről, írásról, politikáról, és személyes élményekről. A beszélgetés során egy közvetlen, megfontoltan válaszoló, szimpatikus és jó humorú ember képe rajzolódott ki a színpadon, ahová egy ponton Franzen köteteinek magyarra fordítóját, Bart Istvánt is felhívta Veiszer.


Jonathan Franzen dedikál a Könyvfesztiválon

A szerző nem pihenhetett, rögtön átment a kiadó standjához a Millenáris másik épületébe, ahol a tervezett 12:30 helyett már negyed egy körül elkezdte a dedikálást, és nem is hagyta abba fél 3-kor, csak nagyjából negyed 4 körül távozott. Mit távozott, szinte menekült, a kiadó igazgatójának, M. Nagy Miklósnak úgy kellett kimenekítenie a szerzőt a rajongók tömegéből, hiszen még ekkor is volt legalább 30-40 ember, aki áhítozott egy-egy aláírásra. A kiadó munkatársai és a fesztivál szervezői is türelmesen állták a sarat, a fesztiválozó közönség pedig tett idegeik megtépázásáért, mindennek elmondva őket. Az ő munkájukra sem lehet panasz, de aki végképp szimpatikusan járt el, az maga Franzen volt, aki látva az óriási tömeget, nem tágított, és jó egy órát még rá is húzott a tervezett kettőre. Ja és hogy utána felállt és távozott? Könyörgöm, ő is ember, még ha ezt a hoppon maradt sorban állók kulturáltan vagy kulturálatlanul nem is voltak hajlandók elismerni. A fenti videó nagyjából a dedikálás egyharmadának állapotát mutatja, ekkor még ennyien reménykedtek abban, hogy megkaparinthatnak egy aláírást.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr377399076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása