Librarium

Librarium

Sikerkönyvek a tévében

2013. február 13. - winrudi

A mozifilmes adaptációk mellett általában nagy sikere van a regények tévés feldolgozásainak is, legyenek azok több évados szériák, vagy minisorozatok. Példának elég a Trónok harcát, a Gossip Girlt, vagy a több feldolgozást is megért Jane Eyre-t felhozni. A közeljövőben két nagyszerű író, Philip K. Dick és J.K. Rowling egy-egy művét viszik a képernyőkre.

A science-fiction irodalom óriásának, Philip K. Dicknek talán leghíresebb regénye, a Hugo-díjas Az ember a fellegvárban négy órás minisorozat formájában készül majd el. A széria a Syfy digitális csatornán lesz majd látható. A munkálatokért többek közt Ridley Scott saját, Scott Free Productions nevű cége a felelős, az első részt pedig az a Frank Spotnitz fogja írni, aki az X-akták és Millennium című sorozatok producere volt.

az_ember_a_fellegvarban.jpg

„Az ember a fellegvárban nem csupán a kedvenc regényem Philip K. Dicktől, de egyben az egyik legmerészebbnek és legjobbnak tartott munkája”, nyilatkozta Scott a bejelentés után. „Nagyon örülök neki, hogy ezt regényt bemutathatjuk az embereknek, és reméljük, hogy a történetet ők is legalább annyira érdekesnek és lenyűgözőnek fogják találni, mint mi.”

A könyvet az egyik legjobb alternatív történelmi műként tartják számon, ami egy olyan világban játszódik, ahol a második világháború a német és japán haderők győzelmével végződött.

rowling.jpg

A másik feldolgozás a Harry Potter-sorozat szerzőjének, J.K. Rowlignak első felnőtteknek szóló, tavaly megjelent könyvéhez, az Átmeneti üresedéshez (The Casual Vacancy) kötődik. A vegyes fogadtatású mű megfilmesítési jogaira a BBC csapott le, a sorozat első része várhatóan 2014-ben kerül majd adásba, a munkálatokban az írónő is közreműködik. Az Átmeneti üresedés cselekményének színhelye a kitalált Pagford nevű angol kisváros, ahol a fiatal Barry Fairbrother tanácstag halálával váratlan folyamatok indulnak el, megvilágítva az idilli külcsín mögött meghúzódó komoly ellentéteket.

"Mindig úgy éreztem, hogy a könyv adaptáció után kiált, a regényhez egy tévés feldolgozás illik a legjobban, úgy gondolom a BBC tökéletes otthona lesz a műnek" nyilatkozta Rowling. A csatorna elmondása alapján a sorozat részeinek száma és hossza még bizonytalan, csak akkor válik véglegessé, ha elkezdik a munkát. A szereposztást is homály fedi még, remélni lehet, hogy a legjobb brit színészek formálhatják majd meg Pagford városka nem éppen szimpatikus lakóit.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr825077913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása