Librarium

Librarium

Ha április, akkor Könyvfesztivál!

2015. március 31. - winrudi

Április 23. és 26. között immár huszonkettedik alkalommal kerül sor a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra, melynek központi témája most nem egy ország díszvendégsége, hanem a 220 éves szervezett magyar könyvkultúra lesz. Az idei esemény díszvendég írója, aki a Budapest Nagydíjat kapja, az amerikai Jonathan Franzen.

konyvfeszt1.jpg

A szerző magyar nyelvű köteteit az Európa Könyvkiadó adja ki, korábban a Javítások, a Szabadság és az Erős rengés jelent meg az írótól, a könyvfesztiválra az önéletrajzi ihletésű Diszkomfortzónát jelenteti meg a kiadó. A szerző laudációját Háy János író tartja majd. Az eseményen egészen pontosan 413 program várja a könyvszerető közönséget, ahova majdnem ötven külföldi író látogat majd el. Ebben az évben is megrendezik az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját, miközben a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) 220. születésnapját ünnepli: 1795-ben alapították a szervezet jogelődjét, a Pesti Könyvárusok Grémiumát, a Pester Buchhandler Gremiumot. Az Országos Széchenyi Könyvtár egy kamarakiállítást is szervez a szakma cégeiről, tulajdonosairól és fejlődéstörténetéről. A fesztivál belépőjegye 500Ft, mely a standoknál levásárolható.

franzen_time.jpgJonathan Franzen a Time Magazin címlapján, 2010.

Természetesen dedikálások is lesznek, mások mellett olyan szerzőkkel találkozhatunk, mint Jonathan Franzen, Daniel Kehlmann, Eszterházy Péter, dr. Csernus Imre, Szabó T. Anna, D. Tóth Kriszta, Dragomán György, Ungváry Krisztián, Kányádi Sándor, Vámos Miklós, Závada Pál, Ungvári Tamás, Róbert Katalin, Galla Miklós, Háy János, Karafiáth Orsolya, Csukás István, Parti Nagy Lajos, Varró Dániel, Nyáry Krisztián, Grecsó Krisztián, Konrád György, Spiró György, Tóth Krisztina, vagy Totth Benedek.

Bővebb információ a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr397322526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása