Librarium

Librarium

J.K. Rowling álnéven írt krimit

2013. július 14. - winrudi

A brit The Sunday Times leleplezte a Harry Potter-sorozat írónőjét, ugyanis kiderült: nem a tavaly őszi Átmeneti üresedés Rowling egyetlen felnőtteknek szánt könyve. Idén áprilisban Robert Galbraith néven The Cuckoo's Calling címmel egy bűnügyi regényt jelentetett meg, amit pozitív kritika övezett.

galbraith.jpg

A 450 oldalas krimit a Mulholland Books adta ki, ami a Little Brown kiadóhoz tartozik, itt jelent meg az Átmeneti üresedés is. A történet egy erkélyről kizuhanó modell titokzatos halálesete körül bonyolódik, az ügyben pedig az afganisztáni háborús veteránból magándetektívvé avanzsált Cormoran Strike nyomoz.

A kritikusok remek debütáló regényként méltatták a kötetet. A leleplezés után a szerző a The Sunday Timesnak elmondta: remélte, hogy valamivel hosszabb ideig névtelenségbe burkolózhat. "Robert Galbraithnek lenni nagyon felszabadító érzés volt. Csodálatos volt kiadni egy könyvet a sok felhajtás és komoly várakozások nélkül, és igazi öröm volt elismerést kapni egy másik néven."

JK-rowling_2352316b.jpgJ.K. Rowling (forrás: The Telegraph)

A kötetben az írót magát is veteránként írták le, akiben saját tapasztalatai alapján alakult ki Cormoran Strike karaktere, és a Robert Galbraith álnév alatt alkot. Rowling rajongóinak jó hír: a következő krimi kiadását már jövő nyárra tervezik.

forrás: The Sunday Times, The Independent, The Wall Street Journal

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr375404884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása