Librarium

Librarium

Ajándékozz olvasást!

2013. február 09. - winrudi

Eddig a naptárban megpillantott dátumról - február 14. - legtöbbünknek a Valentin-nap köré felépített ajándékvásárlási láz, műanyag vörös szívalakok vagy esetleg Szent Bálint juthatott eszünkbe, ám most egy új esemény is kötődik a jeles naphoz, a Nemzetközi Könyvajándék Nap, melyhez hazánkban is kapcsolódnak programok.

Az International Book Giving Day célja egyszerű és nemes: új és használt könyveket adni annyi gyerek kezébe, amennyinek csak lehet. Legyen az saját gyermekünk, rokon vagy barát csemetéje, vagy az ország bármelyik pontján élő, sőt a fejlődő országok szegény sorsú kisembere, nem számít. A lényeg, hogy ezen a napon könyvet kapjon ajándékba. Az esemény még kissé kezdetleges, de az ötlet remek, a weboldalon pedig több földrész akcióiról tájékozódhatunk.

international-book-giving-day-banner-final5.jpg

Kis hazánk is csatlakozott a kezdeményezéshez, mindjárt két esemény is kapcsolódik az ötlethez. Az egyik rendezvény a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár XIII. kerületi tagkönyvtárának, a Radnóti Miklós Könyvtárnak és a Csodaceruza Magazinnak közös szervezésében jön létre. A Magyar Gyermekirodalmi Intézet egy halom könyv kíséretében egy napra beköltözik a könyvtárba, várva a kicsiket, hogy ingyen válogathassanak a kötetekből. Emellett jó állapotú gyerekkönyvek felajánlását is várják, a megmaradt köteteket a könyvtárnak ajándékozzák. A rendezvény február 14-én 15 órától 19 óráig tart.

A másik rendezvény inkább a felnőtt olvasókat szólítja meg, ennek keretein belül a budapesti Goethe Intézet gerillái járják majd a fővárosi 4-6-os villamos vonalán mozgó járműveket február 14-én 16 órától, és minden éppen könyvet olvasó utasnak antológiát ajándékoznak, mely tizenhét kortárs német szerző tizenhét művéből tartalmaz részleteket. A könyv egy kupont is tartalmaz majd, mely ajándékkönyvre váltható az intézetben.

Olvasni jó, könyvet kapni még jobb!

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr815070919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása