Librarium

Librarium

Egyéves a Librarium, nyerj könyvet!

2012. február 15. - winrudi

Néhány napja kissé meglepve vettem észre, hogy lassan, de biztosan közeleg a Librarium első születésnapja, ami a mai nappal el is érkezett, hiszen február 15-én született meg a blog és vele az első bejegyzés is. Ezen jeles nap alkalmából nyereményjátékot hirdetek, a résztvevők legszerencsésebbike pedig egy regénnyel gazdagodik majd.

2011. február 15-én jött létre a Librarium és ekkor született meg az első bejegyzés is, amelyben a jövendőbeli blog rövid leírását igyekeztem megadni, majd másnap ezt követte a Véronique Olmi: Tengerpart c. könyvéről íródott bejegyzés.

Tovább nem is untatnám a kedves olvasót a blog egy éves történetével, röviden összefoglalva: az első könyvismertetőt szép számú további követte, akciókról, megjelenésekről, könyvekkel és olvasással kapcsolatos érdekességekről hírt adó bejegyzések mellett. Nem is szólnék ezekről többet, inkább egy kis játékra hívnám azon olvasókat, akik örülnének egy nyereménykönyvnek.

A Librariumot - bizalmukat megelőlegezve - az elmúlt egy év során néhány kiadó recenziós példányokkal is támogatta, ezért a blog olvasói frissen megjelent kötetekről is olvashattak. Ezek név szerint az Agave, az Alexandra, a Cartaphilus és a Könyvmolyképző kiadók, nekik ezúton is köszönöm könyveiket!

A játékban megnyerhető kötet is egyikükhöz, a Könyvmolyképzőhöz fűződik és nem más, mint Julie Kagawa hivatalosan még meg nem jelent könyve, a The Iron King - Vaskirály. Az általam felajánlott kötet egy úgynevezett ARC (Advance Reading Copy), azaz kereskedelmi forgalomba nem hozható, cenzúrázatlan, előzetes olvasópéldány. A könyv csak az idei könyvhétre fog megjelenni, ám a kiadó hazánkban még szokatlan módon a Lámpagyújtás nevű rendezvény keretein belül néhány ilyen példányt eljuttatott az olvasókhoz. Ezen szokás meghonosításáért nagy dicséret illeti őket.

A könyv elolvasása a rendezvény óta sajnos nem tudott - és időhiány miatt valószínűleg a közeljövőben sem tud - az olvasmányaim közé férkőzni, ezért ezt éreztem a legmegfelelőbb választásnak, nem akarván "ülni" rajta, míg más talán szívesen olvasná. A kötet végén a kiadó maga is jótékony célra és továbbadásra ajánlja könyvét, mindössze én nem könyvtárnak vagy iskolának hanem - remélem nem annyira kisszámú :) - olvasóm egyikének adom.

A játékban való részvételhez 5, a bloggal kapcsolatos kérdést kell e-mailben megválaszolni, az összes kérdésre helyesen válaszolók között fogom kisorsolni a kötetet.

Kérdések:
1. A blog első, "Ars blogica" címet viselő bejegyzésében melyik magyar szerző idézete szerepel?
2. Az első könyvértékelésben (Veronique Olmi: Tengerpart) 10-ből hány pontot kapott a kötet?
3. Mikor volt a fent említett Lámpagyújtás nevű rendezvény? (hónap, napok)
4. Az idei magyar kultúra napjának tiszteletére íródott bejegyzés melyik 5 művészeti ágat érinti?
5. Hány éves a Librarium? :)

A helyes válaszokat a librariumblog@gmail.com e-mail címre várom február 24-én (jövő hét péntek) 23:59-ig. A sorsolás után bejegyzésben hirdetek eredményt, a nyertes e-mailben is értesítést kap majd.

Szerencsés játékot!

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr794114374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

winrudi 2012.02.16. 09:53:34

A bejegyzésben néhány óráig hibás e-mail cím szerepelt. A helyes, amire a megfejtéseket várom:
librariumblog@gmail.com
süti beállítások módosítása