Librarium

Librarium

1 Könyv

2012. január 12. - winrudi

Az újévben egy irodalommal, olvasással, könyvekkel foglalkozó műsor indult a Duna Televízióban. A kezdeményezés remek, de nem teljesen új, előképül hasonló külföldi példák szolgáltak. Franciaországban Egy könyv - egy nap (Un livre - un jour) címmel fut hasonló műsor. Egyedül az időpont ellen lehet kifogásunk, ugyanis minden adás a délelőtti órákban kerül képernyőre.

A műsorvezető és a szerkesztő is Lackfi János, kortárs író, költő, műfordító; a PPKE-BTK docense. Az 1 Könyv minden nap 10:50-kor kerül adásba, remélhetően a későbbiekben talán valamilyen késő délutáni, kora esti sávba kerül majd át: nem sokan ülnek a tévé előtt délelőtt, eddig még nekem sem sikerült egy adást sem elcsípni.

A műsor mindössze négy perces, minden nap egy kiválasztott könyvet, annak alkotóját igyekszik bemutatni. Magyar művek esetében igyekeznek magát a szerzőt, külföldiek esetében a műfordítót vagy szakértőt meghívni a műsorba. Főleg a kortárs alkotásokon van a hangsúly, ám időnként klasszikus művek is felbukkannak majd a műsorban.

Lackfi Jánossal a litera.hu készített interjút a műsorral kapcsolatban.

"Könyvet kézbe venni jó. Az olyan személyes dolog. Tárgy, melyet kinyitva, lapozgatva, olvasva, egyszer csak kisüt a nap, beborul az ég, szerelmes lesz az ember, kiábrándul, utazik, vágyakozik, hazaér - éli az életét. A valóságosat és a képzeletbelit is. Könyvvel a kézben tanul, szórakozik, gondolkozik. Beszélget másokkal, könyvek segítségével valódi emberi viszonyokat alakít ki, ápol barátságokat. Könyvet olvasni jó. Ezt ajánljuk a nézőknek is. Egy nap, egy könyvet."
 

litera.hu, [origo], lackfi-janos.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr23540048

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lackfi János 2012.12.31. 13:59:43

Adunk a kocsmáknak egy pofont! 10 állandó kérdés, 10 válasz. Ismert arcok nyilatkoznak. Név: Lackfi János Születésnap: 1971. május 18. Foglalkozás: író, költő, műfordító, Nyugat-kutató Mottó: Egy jó írás pont olyan, mint egy rossz, csak más...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása