Librarium

Librarium

George R. R. Martin pénzért bárkit megöl

2014. június 06. - winrudi

A Trónok harca írója persze nem bérgyilkosnak csapott fel, sokkal inkább A Tűz és Jég Dala-sorozat hatodik kötetének írásával van elfoglalva, de közben azért a jótékonykodásra is szakít időt. Mindezt pedig elég ötletesen teszi, felhasználva kedvenc hajlamát karakterei meggyilkolására: mindazok közül, akik kedvenc farkas menedékhelyének bővítésére legalább húszezer dollárt adományoznak, egy valaki abban a megtiszteltetésben részesül, hogy a sorozat egyik jövőbeli könyvében a szerző egy róla elnevezett szereplőt eltesz láb alól.

george_rr_martin_h_2014.jpgGeorge R. R. Martin (fotó: Evan Agostini, Invision, AP)

Martinnak szívügyei a farkasok, ez talán fantasy sorozatának köteteiből is kiderül. Kedvenc farkas menedékhelye szülővárosában, az új mexikói Santa Fében található, ennek megsegítésére szervez gyűjtést az író. A fődíj, a már említett karaktergyilkosság, de persze kevesebb pénzösszegért mást is nyerhetünk: 15 ezer dollárért együtt reggelizhetünk Martinnal, sőt, helikopterrel utazhatunk el vele a rezervátumba, az úton persze rémfarkasokról, sárkányokról, vagy a sorozat más fontos kérdéseiről is beszélgethetünk az íróval. 7500 dollárért jegyeket nyerhetünk az ötödik szezon premierjére, vagy egyet Martin sapkái közül, de olcsóbban is megúszhatjuk: 25 dollár ellenében egy köszönőlevelet, 50-ért pedig egy pólót kaphatunk. 

Martin és felesége, Parris McBride egyébként elkötelezett támogatói a farkasoknak, a befolyt összeget teljes egészében a farkasok élőhelyének bővítésére fordítják majd.

Forrás: The Hollywood Reporter

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr256282252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása