Librarium

Librarium

Új könyvek a könyvfesztiválra

2014. április 24. - winrudi

Ma nyit meg a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, az eseményhez kapcsolódóan pedig természetesen seregnyi könyv is megjelenik. Lássunk hát néhány kötetet, melyek érdemesek a figyelemre és kimaradtak a nagy tavaszi könyves körképből.

Amir Ahmed Nasszer: Én és az iszlám

Iszlám címlapm.jpg

Az Atlantic Pressnél jelent meg a szudáni blogger könyve, melyben élettörténete mellett szellemi és lelki fejlődéstörténetét is megismerhetjük, miközben olyan témákat feszeget, mint az iszlám vallás és annak dogmái, az arab-zsidó konfliktus, a demokrácia vagy a diktatúra, valamint az internet óriási szerepe.

Kleinheincz Csilla: Ólomerdő

ólomerdő.jpg

A 2007-ben már megjelent fantasyt most kisebb módosításokkal adja ki újra a GABO, előkészítve ezzel a történet rég várt, és még idén megjelenő folytatását. A történet főhősét, a kamasz Emesét még gyerekkorában hagyta el az anyja és tért vissza otthonába, a tündérek áthatolhatatlan erdejébe. A lány azóta is visszavárja, de amikor eljön érte egy szív nélküli lovas, kénytelen szembesülni vele, hogy szülei sok mindent eltitkoltak előle, és a mágikusnak hitt másik világ egyáltalán nem olyan, amilyennek képzelte. Tündérek, lovagok, varázslat: mindez csak mese, az igazság sokkal bonyolultabb és fájdalmasabb.

Moskát Anita: Bábel fiai

Babel_fiai_borito.jpg

A korábban novellákat író, fiatal szerzőnek ez a bemutatkozó regénye, egy vallási fantasy, ami szintén a GABO SFF gondozásában jelenik meg. A bibliai Bábel történetére alapozott modern és kegyetlen regényben vallás és babona csap össze a racionalitással.

Robert Galbraith: Kakukkszó

kakukkszó.jpg

Tavaly nyáron bombaként robbant a hír, hogy a Harry Potter-könyvek és az Átmeneti üresedés szerzője álnéven írt krimit. Természetesen a könyv iránti kereslet azonnal az egekbe szökött, most pedig a GABO magyarul is kiadja a kötetet. A cselekmény kezdetén egy zűrös életű modell lezuhan londoni lakása erkélyéről és meghal, mindenki azt gondolja, öngyilkos lett. A bátyjának azonban kétségei támadnak, és felfogadja Cormoran Strike magánnyomozót. Strike háborús veterán, aki megsérült Afganisztánban, ráadásul az élete is romokban van. Az ügy pénzügyi mentőövet dob neki, de ennek megvan az ára – minél mélyebben ássa bele magát a fiatal modell életébe, annál sötétebbnek tűnnek a dolgok, és ő maga is annál szörnyűbb veszélynek teszi ki magát.

Gereben Ágnes: Posztszovjet forgatókönyvek

posztszovjet.jpg

Gereben Ágnes történész, az orosz térség szakértője a Helikonnál megjelenő új könyvében a Szovjetunió utódállamaiban napjainkban zajló eseményeket tárgyalja. Ír az orosz energetikai helyzetről, az ukrán válság hátteréről, gazdasági érdekekről, etnikai konfliktusokról, és az USA szerepéről a posztszovjet térségben.

Vámos Miklós: A New York-Budapest metró

nybpvámos.jpg

Az 1993-as regény figyelemfelkeltő borítóval jelenik meg újra az Európánál. A szerző azt mondta regényéről, hogy úgy érezte, valakinek végre meg kell már írnia az Egyesült Államokat egy nagy magyar regényben. Hát ő megírta.

Anna Funder: Stasiország

stasiország.jpg

Az ausztrál írónő a kilencvenes években a Berlini Szabadegyetemen tanult, majd egy német tévéállomásnál dolgozott. Leginkább a Stasi és a németség viszonya érdekelte, apróhirdetésekben keresett hajdani üldözötteket, áldozatokat, Stasi-tiszteket. Így született meg ez az Európánál megjelenő könyv, amely 2004-ben elnyerte a rangos történelmi nonfiction díjat, a Samuel Johnson Prize-t.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr26080895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása