Librarium

Librarium

A tudás hatalom

2014. február 28. - winrudi

A Roma Oktatási Alap (Roma Education Fund - REF) támogatásával az olvasást, a tanulást népszerűsítő kampány indult A Tudás 6alom címmel, melynek keretein belül slam poetry versenyt is hirdettek. A megmozdulás első eleme egy videó, melyben cigány fiatalok rappelnek a tudás fontosságáról.

atudáshatalom.jpg

A klip főszereplői Horváth Kristóf, és a Telepy utcai diákok mellett Horváth Gyula, egy autóalkatrész gyártó cégcsoport vezetője; Balogh Veronika, a Pesti Magyar Színakadémia tanulója; Oláh Edmond, pincértanuló; Váradi Márk, a Közgazdasági Politechnikum tanulója; Pászik Cristopher, gimnáziumi tanuló; Lovas Emília; Orsós Róbert és Farkas Franciska. A videó operatőre Rév Marcell, rendezője pedig Császi Ádám, aki 2010-ben diplomázott a Színház és Filmművészeti Egyetemen. 2004 óta rendez, első nagyjátékfilmje a Viharsarok.

A videóhoz nem fűznék hozzá sokat, - magáért beszél - csak annyit: zseniális. Zseniális a szöveg, annak minden sora; zseniális az ötlet, zseniális az átadni kívánt üzenet. Végre valakik, akik ötletesen, értelmesen és hitelesen próbálnak tenni valamit egy óriási probléma megoldásáért. Segítsünk nekik ebben, terjesszétek!

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr115836541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása