Librarium

Librarium

Tea, cukorral és verssel

2013. szeptember 11. - winrudi

A véletlennek (?) köszönhetően éppen teát (no nem a reklámbélit, hanem Tetleyt, mellesleg a világ legfinomabb teája) kortyolgattam, amikor rábukkantam a Lipton négy új reklámjára, melyek közül kettő is komolyan érinti az irodalmat, egészen pontosan Juhász Gyula és Varró Dániel egy-egy versét.

Nem, nem kapok jutalékot a Liptontól, és a versmondós reklám sem példa nélküli, viszont annyira ötletes és szépen kivitelezett kis filmek ezek, ráadásul akarva-akaratlanul verseket is népszerűsítenek, így hát kénytelen vagyok szót ejteni róluk. A reklámnak négy verziója készült el, az egyikben az énekes Caramel, a másikban a műsorvezető Winkler Nóra osztja meg tea mellett ébredő gondolatait. Nem mintha ezek nem lennének hangulatosak, de a másik két film az, ami igazán megfogott.

Az egyikben Schell Judit színésznő tolmácsolásában halljuk a kortárs Varró Dániel egyik versét, a frappáns és vicces művet szerintem senki nem állja meg legalább egy halvány mosoly nélkül. Aki nem ismerné, a költő verseit mindenkinek csak ajánlani tudom, elsősorban kisgyermekes szülőknek.

A másik reklámban Kulka János színész mondja el elemi erővel és egészen magával ragadóan Juhász Gyula Szerelem? című versét, élmény hallgatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr465507155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása