Librarium

Librarium

Két éves a Librarium

2013. február 16. - winrudi

Tegnap ünnepelte második virtuális születésnapját a blog, ám elemzések, múltba révedés és hosszas jövőbetekintés helyett azonnal a lényegre térek, ugyanis ismét könyvért játszunk. A brit író, David John Moore Cornwell könyvét lehet megnyerni, ha ez a név pedig nem mond semmit, segítek: ő John le Carré.

Az 1931-es születésű író hírnevét A kém, aki bejött a hidegről című első regényének köszönheti. A nagy sikeren felbuzdulva otthagyta a brit hírszerzést és írónak állt. Most 1974-ben megjelent könyvének, a Suszter, szabó, baka, kémnek egy 2011-es, filmes borítójú példányát lehet megnyerni, öt kérdés megválaszolásával. A regényből a kiadás évében forgattak filmet Thomas Alfredson rendezésében, olyan színészekkel, mint Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Ciarán Hinds és Benedict Cumberbatch.

John_le_Carre_Suszter_szabo_baka_kem_b1-b4_72dpi.jpg

A kérdések:

1. Korábban milyen más címmel jelent meg magyarul a regény?

2. Melyik színész arca látható a borítón?

3. Melyik kiadónál jelent meg a kötet?

4. Az író melyik másik könyvéről jelent meg kritika a Librariumon?

5. Hány éves a Librarium blog? :)

A válaszokat e-mailben "Születésnapi játék" tárggyal a librariumblog@gmail.com címre várom március 1-én (péntek) 23:59-ig, a sorsolásra várhatóan március 2-án kerül sor. A nyertes nevét bejegyzésben közlöm majd, és e-mailben is értesítem.

Sok szerencsét!

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr785083347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása