Librarium

Librarium

Az olvasás világnapja

2013. szeptember 03. - winrudi

Szeptember 8-án több szervezet az olvasás fontosságára szeretné irányítani a figyelmet, ezért együttműködve megrendezik az olvasás világnapját a budapesti Marczibányi Téri Művelődési Központban, ahol különféle előadásokkal, gyermekfoglalkozásokkal, filmvetítéssel, felolvasással és könyvcserével várják az érdeklődőket. A belépés ingyenes, kilépés könyvvel!

Top-Five-Bad-Reading-Habits-You-Should-Avoid-At-All-Costs.jpg

2013. szeptember 8-án (vasárnap) a Marczibányi Téri Művelődési Központban (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a) 9-től 18 óráig várják a könyvek és az olvasás szerelmeseit. Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság, az AKG, az Olvasásklinika és a Marczi által közösen rendezett eseményen családi és gyermekprogramok sokaságára kerül majd sor, melyeket a Móra Kiadó és a KSH könyvtár is támogat. Az események a könyvekkel kapcsolatos témák széles skáláját ölelik fel; a különböző írásmódoktól az írásig, gyermekprogramoktól a szülőknek szóló előadásokig, könyvektől az e-könyv olvasókig.

Program:

9:30 Megnyitó: Dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke és Dolhai István, a Marczibányi Téri Művelődési Központ igazgatója.

marczi-olvasas3.png

Előadások:

10:10 Dr. Aczél Petra egyetemi docens az olvasás kihívásairól az új kommunikációs kultúrában.
10:50 Szentmartoni Lívia a Szegedi Konfuciusz Intézet Igazgatója a kínai írásjegyek értelmezéséről.
11:30 Mr. Daniel Nyikos Fulbright ösztöndíjas a kreatív írásról előadás és azt követő workshop az érdeklődőknek.
12:10 Pásztor Csörgei Andrea a Kaméleon Olvasóklubtól az olvasóvá nevelésről, korosztályonkénti könyvek ajánlójával.
12:40 ebédszünet.
13:10 Dr. Győri János a Magyar Olvasástársaságtól egy rendhagyó irodalomórát mutat be.
13:50 Dr. Cserne István pszihoterapeuta a leginkább bevált korai fejlesztésről és hogy hogyan segít az Olvasásklinika a családoknak.
14:30 Dr. Kiss Ilona irodalomtörténész Ulickaja könyveiről.
15:10 Dr. Csík Tibor az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár főkönyvtárosa az Olvasás és könyvtár a digitális bennszülöttek világában témáról.
15:50 Dr. Horváth Zsuzsa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet tudományos munkatársa „A szövegek és olvasóik”-ról.

Élményfoglalkozások gyermekeknek egész nap:

Mesekavics, Egyszervolt gyermekfoglalkozások, Kincskereső Bauer Eszterrel, Mesekuckó.

További információért érdemes ellátogatni az esemény honlapjára. Részvételi szándékunkat az esemény facebook oldalán is jelezhetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr275493777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása