Librarium

Librarium

Szeretsz olvasni? A hétvégén irány a Vörösmarty tér!

2015. június 02. - winrudi

Idén június 4. és 8. között tartják a hazai könyves élet másik nagy eseményét a könyvfesztivál mellett, ami nem más, mint az immár 86. Ünnepi könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok. Az esemény középpontja hagyományosan a budapesti Vörösmarty tér, de lesznek rendezvények Győrben, Debrecenben, Miskolcon is, sőt, június 4. és 7. között rendezik meg az 5. Kolozsvári Ünnepi Könyvhetet is.

unnepi-konyvhet-2014-3-nap_15.jpgfotó: Valuska Gábor, litera.hu

Supka Géza 1927-ben, a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyesülete éves közgyűlésén elhangzott eredeti javaslatának szellemében a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén immáron 86. alkalommal szervezi meg az Ünnepi Könyvhetet, melyhez a 2001-es Olvasás Éve óta 14. alkalommal kapcsolják hozzá a Gyermekkönyvnapokat. Ahogyan az elmúlt két évtizedben, idén is felkérték az ország minden számottevő településének polgármesterét, városuk, községük csatlakozzon a magyar irodalom és könyvkiadás egyedülálló rendezvényéhez. A kedvező válaszok eredményeként 2015. június 4–8. között Budapesten több helyszínen, országszerte nagyjából 80 helyiségben, és ötödik alkalommal Kolozsvárott is lesz magyar könyvhét.

A budapesti központi helyszínen, a Vörösmarty téren és a térbe torkolló utcákban 147 pavilonban több mint kétszáz hazai és határon túli kiadó mutatja be és árusítja könyveit. Az idei rendezvényre a kiadók közel három és félszáz, kizárólag magyar szerzők művének új kiadását időzítik. A 86. Ünnepi Könyvhetet és a 14. Gyermekkönyvnapokat a Vörösmarty téren Sárközi Mátyás József Attila-díjas író nyitja meg június 4-én, délután 16 órakor, a vidéki, országos megnyitónak Győr ad otthont, ahol az ünnepi szónok 11 órakor az ugyancsak József Attila-díjas Dragomán György lesz.

A teljes programért és a dedikáló írók listájáért is érdemes felkeresni az esemény honlapját.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr777512700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása