Librarium

Librarium

Az olvasás életet ment

2014. november 20. - winrudi

A fenti kijelentésben rejlő igazságot időnként a való életben is átérezhetjük, de talán sosem annyira közvetlenül és valóságosan, mint Jason Derfuss, amerikai egyetemista, aki életét hátizsákja mélyén rejtőző két könyvnek köszönheti: ezek fogták fel azokat az egy ámokfutó gyilkos fegyveréből származó golyókat, amik akár meg is ölhették volna a fiút.

jason_derfuss.jpgJason Derfuss

Csütörtökre virradóra a Floridai Állami Egyetem könyvtárában egy fegyveres férfi lövöldözni kezdett, három diákot megsebesített, kettejüket kórházba kellett szállítani, egyikük állapota válságos. A támadót a rendőrök agyonlőtték.

derfuss1.jpg
derfuss2.jpg

A helyszínen jelen volt Jason Derfuss is, akit egyébként a filmek és az írás is érdekel. Az egyetemista éppen elhagyta a Strozier könyvtárat, amikor a lövöldözés történt. Ekkor még nem sejtette, de a fegyveres először őt vette célba. A háta mögött hallott egy lövést, de nem érezte azt. A könyvei -  amiket alig egy perce kölcsönzött ki a könyvtárból - felfogták a golyót. A képeken látható kötet egyébként Stephen Edmund Laney John Wycliffe-ről szóló kötete, aki XIV. századi angol teológus, reformátor volt, ő fordította le angol nyelvre a Bibliát.

derfuss5.jpg

Az egészre csak jó három órával később jött rá, amikor megnézte a hátizsákját, és észrevette a szétroncsolt köteteket. Derfuss a facebookján osztotta meg a táskáról és a könyvekről készült képeket alig 12 órája, azóta több mint 17 ezren osztották meg a fotókat. A fiú az isteni gondviselés számlájára írja a történteket, amiért posztja végén hálát adott Istennek.

forrás: Index, Fortress America, Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr386920077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása