Librarium

Librarium

Liebster Award díjat kaptam

2014. szeptember 07. - winrudi

A Liebster Award egy olyan vándordíj, amit bloggerek adnak bloggereknek, ezzel díjazva kedvenc szerzőiket és az általuk legjobbnak tartott blogokat. Köszönöm a kitüntetést Ur Anitának, az Örömterv blog szerzőjének! Az alábbi bejegyzésben a díjjal együtt járó kérdésekre válaszolok, és én is továbbadom az elismerést.

liebster-award-300x300.jpg

1. Mi az a 3 szó, ami leginkább jellemző a blogra?
Könyv: ez talán magyarázatot sem igényel, könyvekről és az általuk kiváltott érzésekről, gondolatokról, élményekről lehet itt olvasni. Érték: a bloggal és minden egyes bejegyzéssel igyekszem értéket képviselni, ami szerencsére nem nehéz, hiszen az olvasás önmagában is érték, az emberiség egyik legnagyobb kincse. Komolyság: annak ellenére hogy egy blogról van szó, és ritkán a személyiségem is nagyobb teret harcol ki magának a sorok között, igyekszem minden könyvkritikát komolyan venni, és egy akárhol megjelenő újságcikk hangvételében megírni. Néha több, néha kevesebb sikerrel.

2. Miért kezdtél el blogot írni?
Zavart, hogy egy-egy könyv elolvasása után viszonylag hamar elfelejtem a kötet részleteit. Emellett régóta foglalkoztatott a blogolás, és indítani akartam valamilyen blogot, aminek mindenképpen egy jól körülhatárolható témát akartam adni. A kettő összekapcsolódott, és megszületett a Librarium, egy könyves blog.

3. Mi a legfőbb célod a blogoddal?
Egyrészt nyilván a hangomat akarom hallatni, és a véleményemet szeretném elmondani a könyvekről, amiket elolvasok. Szerencsére legtöbbször sikerül jó könyveket kézbe vennem, ennek eredményeképpen elsöprő többségben pozitív kritikák olvashatók a blogon. Természetesen ha valami nem tetszik egy könyvben, azt ugyanúgy leírom, de ha ennek ellenkezője az igaz, akkor magát a kötetet is igyekszem népszerűsíteni az adott bejegyzéssel, hogy más is megismerhesse és átélhesse az élményt, amit nyújt. Harmadrészt pedig magát az olvasást, mint tevékenységet is igyekszem a lehetőségeimhez mérten népszerűsíteni, egyrészt mert sajnos ez egyre inkább ráfér, másrészt viszont mert az olvasást az ember egyik leghasznosabb és legfontosabb találmányának és időtöltésének tartom.

4. Miért fontos társadalmilag az a téma, amit a ti blogod képvisel?
Ahogyan az előző válaszban is említettem, egyre kevesebben olvasnak, pedig az olvasásnak szinte felsorolhatatlanul sok előnye van, ezért szerintem megkérdőjelezhetetlen a társadalmi fontossága is.

5. Neked mi okozza a legnagyobb örömet a hétköznapokban?
A hétköznapokban mindenképpen az élet úgynevezett apró örömei. Az, hogy időről időre ráeszmél az ember, hogy örül annak, hogy élhet. Egy ölelés. Azokkal lenni, akiket szeretünk. Egy igazán jó beszélgetés. Szikrázóan kék égre és napsütésre ébredni néhány borongós nap után. Egy pohár jó bor. Egy igazán szép mondatot olvasni egy könyvben. De néha még ennyi sem kell, elég ha visszamosolyog az eladó a boltban, vagy éppen jön a busz, amikor sietünk. Ezeket észrevenni és értékelni pedig öröm.

Én sem ülök a kitüntetésen, vándordíjhoz hűen tovább is adom. Két blogot díjaznék, a Stoppolós kalandjaimat, Kata blogját, amit mind témája, mind stílusa, mind pedig szellemisége miatt nagyon szeretek. Sajnos az utóbbi időben nem igazán frissült a blog, hátha ez a díj ehhez is hozzájárul. A másik blog pedig a Van hangom, Peti blogja, ami annak ellenére az egyik kedvencem, hogy nem csak most, de mindig is ritkán frissült. Cserébe viszont a bejegyzések nemcsak arról tanúskodnak, hogy a szerzőjük képes gondolkodni (erre a szédítő mutatványra manapság egyre kevesebben vállalkoznak), hanem még minket, olvasókat is elgondolkodtatják egy-egy problémán.

Az én kérdéseim hozzátok a következők:
1. Mi volt a végső lökés, ami arra sarkallt titeket, hogy blogolásba kezdjetek?
2. Mi a célotok a blogotokkal?
3. Mi a legemlékezetesebb dolog/pillanat/történés, ami a blogotokhoz kötődik?
4. Mit szerettek a blogolásban, és mit nem?
5. Mi volt a legutolsó könyv, amit olvastatok? Írjatok róla néhány értékelő sort, akár tetszett, akár nem!

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr726678721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása