Librarium

Librarium

Három új Agave

2014. május 12. - winrudi

A könyvhétig bezárólag három figyelemreméltó kötet is napvilágot lát majd az Agave gondozásában. Az első John Scalzi sci-fi sorozatának legújabb darabja, amit Seth MacFarlanennek, a Family Guy alkotójának első regénye követ, a sort pedig a Könyvhétre megjelenő horror klasszikus új kiadása, Ira Levin regénye, A Rosemary gyermeke zárja.

John Scalzi: A lázadás hangjai

John_Scalzi_A_lazadas_hangjai_b1_300dpi.jpg

Május 13-án jelenik meg az amerikai sci-fi szerző Vének háborúja regényfolyamának legújabb darabja, A lázadás hangjai címmel. A Vének háborúját, a Szellemhadtestet, Az utolsó gyarmatot és a Zoë történetét követő, 464 oldalas könyv a már megteremtett univerzumban játszódik, de nem kapcsolódik szorosan az eddigiekhez, szereplői is mások. A kötet egy kísérletnek indult a szerző amerikai kiadója, a Tor Books ötlete nyomán. A könyv fejezeteit egy tévés sorozat mintájára hetente jelentették meg, e-könyv formátumban, majd természetesen ezt a papír alapú kiadás is követte. Nem meglepő, hogy további folytatása várható.

Ira Levin: Rosemary gyermeke

ira-levin-rosemary-gyermeke-b1.jpg

A 2014-es Könyvhéttől kezdődően az Agave Könyvek gondozásában jelenik meg Ira Levin (1929-2007) életműve. Az amerikai irodalmi és színházi világ közismert alakja az élete során összesen hét regényt írt; napjainkban szinte mindegyiket klasszikusként emlegetik, a legtöbből filmet is forgattak. Levin hatása mindmáig óriási, rajongói közt tudhatta például Stephen Kinget és Chuck Palahniukot. 2007-ben bekövetkezett halálával egy korszak zárult le, mivel ő volt az utolsó nagy öreg, aki a modern horror és a pszichológiai thriller alapjait lefektette. Huszonhárom év elteltével az első hazai kiadás után a Könyvhéten, új, elképesztően jól sikerült köntösben, Chuck Palahniuk előszavával jelenik meg a Rosemary gyermeke (korábban Rosemary gyermeket vár címmel volt olvasható), amit mindmáig a horrorirodalom egyik legnagyobb klasszikusaként szokás említeni.

IraLevin1.jpgIra Levin (1929-2007)

Roman Polanski 1968-ban filmet forgatott belőle, ami Oscar- és Golden Globe-díjat nyert, és kikövezte az utat az akkor még csak huszonhárom éves Mia Farrow-nak Hollywood legnagyobbjai közé. A regény később olyan kultikus filmeket ihletett, mint Az ördögűző és az Ómen. Az NBC idén minisorozatot forgatott belőle, amit május 11-től kezdenek el sugározni. Az Agave Könyvek jövő évi tervei közt szerepel a This Perfect Day kiadása, ami Levin egyetlen, magyarul mindmáig nem olvasható regénye: egy korát megelőző disztópia thriller.

Seth MacFarlane: Hogyan rohanj a vesztedbe

seth_macfarlane_hogyan_rohanj_a_vesztedbe_b1_72dpi.jpg

A Family Guy vagy az American Dad! című, felnőtteknek szóló animációs sorozatok kedvelői előtt nem ismeretlen MacFarlane neve, a zseniális humorú, és legalább egy tucat különféle hangot torkában hordozó alkotó a Ted című egész estés filmet is jegyzi, illetve ő volt a 2013-as Oscar-díjátadó házigazdája is. Második filmjének bemutatójára június 12-én kerül sor, melyet ő írt, rendezett, és ő játssza a főszerepet is Liam Neeson, Charlize Theron, Giovanni Ribisi, Sarah Silverman, Amanda Seyfried és Neil Patrick Harris oldalán. A forgatókönyvet egyből regényre adaptálta, ez jelenik meg június 3-án magyarul.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr146154870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása