Librarium

Librarium

Még nincs vége a játéknak

2014. május 06. - winrudi

Orson Scott Card kultikus sci-fi sorozatának első része, a tavaly ősszel a filmváltozattal egy időben újra kiadott Végjáték után, május 15-én jelenteti meg az Unio Mystica a következő regényt, Végjáték 2. - A holtak szószólója címmel. A kötet más fordításban, a kilencvenes években már megjelent magyarul, de két részben, most olvasható majd először egyben a regény.

osc_hsz_webre_sima.jpg

A tervek szerint május 15-én kerül a boltokba az e-könyvként is megjelenő kötet, melyet Körmendi Ágnes fordított újra, a borítóját pedig a sci-fi és fantasy berkekben ismert grafikus, Sánta Kira tervezte. A második kötet a hangyokkal vívott végső háború után veszi fel a történet fonalát, amikor is Ender Wiggin nyomtalanul eltűnik. Ezzel egy időben egy új hang jelenik meg az emberlakta univerzumban, a Holtak Szószólója, aki mesélni kezdi a Hangyháború igaz történetét. Történetünk idején, tehát hosszú évszázadokkal később egy újabb idegen fajt ismer meg az emberiség, ám ez a kapcsolat ismét tragédiába torkollik. A Száz Világ lakói félelemmel vegyes értetlenséggel állnak az emberáldozatot követelő esemény előtt. Egyedül a Holtak Szószólója rendelkezik azzal a bátorsággal és tudással, hogy a gyilkos nyomába eredjen, kiderítse az igazságot, és végül elmesélje azt a történetet, amely a halál bekövetkeztekor az egyetlen történet, ami valóban érdemes rá, hogy elmondják.

A sorozat harmadik része, a Fajirtás még idén ősszel érkezik. 2015-re pedig a negyedik kötet, a korábban magyarul még sosem kiadott Children of the Mind megjelentetését tervezi a kiadó. A holtak szószólója május 21-ig 30% kedvezménnyel rendelhető elő a kiadó honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr246121968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2014.05.06. 10:03:58

Kíváncsi vagyok az újrafordításra. A borító... hát... nem igazán telitalálat szerintem.
süti beállítások módosítása