Librarium

Librarium

Ingyen könyvek iPad-re

2011. március 25. - winrudi

Nemrég jelent meg az Apple Store-ban egy új, magyar nyelvű alkalmazás, a MEK Book. A programmal több mint 9000 magyar nyelvű könyv érhető el a Magyar Elektronikus Könyvtár adatbázisából.

Az alkalmazás lapozgatással teszi lehetővé a letöltött könyvek olvasását iPad-en. A megjelenés óta már egy frissítést is készítettek, ebben a nagyítás-kicsinyítés, illetve az oldalakra ugrás problémáját orvosolták a fejlesztők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ötcsillagos értékelés az Apple Store-ban:
"
Az első verziónál kifogásoltam a nagyítás hiányát. A készítök ezt gyorsan kijavították. A pdf sajátosságai miatt nem lehet korlátlanul növelni a betűnagyságot, így még mindig meg kell erőltetni a szemet, de már olvashatóak a könyvek. Az alkalmazás kivitelezése egész jó. Főleg a tartalom miatt én ezt a verziót már maximálisra értékelem."

Kétcsillagos értékelés ugyanott:
"
Szerintem ha csinálunk valamit akkor azt csináljuk jól! Ha valaki végigolvasott már egy könyvet Ipaden pdf formátumban akkor annak kezet csókolok! Miért nem lehet inkább átkonvertálni ebook formátumra? Ez így használhatatlan! Olvasásra."

Láthatóan megoszlanak az alkalmazást kísérő vélemények, de egy biztos: a program léte önmagában egy pozitív irányba megtett lépés.

A MEK Book:
itunes.apple.com/hu/app/mek-book/id424013624

A bejegyzés trackback címe:

https://librarium.blog.hu/api/trackback/id/tr82769970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása